Saltar a continguts

Club Esportiu Natació Balaguer

Navegació

 
 
 

Menú principal

Història

Imatge de complement
Ampliar imatge
Història del club

El CLUB ESPORTIU NATACIÓ BALAGUER va ser constituït oficialment com a Club el dia 21 de setembre de 1984, tal i com consta a la seva acta fundacional.

 

Així doncs, fa 26 anys que el Club Esportiu Natació Balaguer es dedica formalment com a entitat a fomentar l’esport de la natació, tot i que com a grup organitzat ja feia anys que realitzava aquesta tasca, sense rebre cap mena de suport.

 

Com a tota organització amb un mínim de vitalitat, des d’aquella data fins avui han anat passant per aquest Club tot un seguit de persones que, d’una manera més o menys pública, han contribuït i ajudat a tirar endavant la natació a la nostra ciutat. Han promogut que es parli de Balaguer en molts llocs de la geografia catalana i, amb no tanta presència però no menys important, arreu de l’estat espanyol i, fins i tot, a nivell internacional, ja que nedadors d’aquest club han participat amb la selecció lleidatana i catalana a trobades internacionals a Alemanya, França, Itàlia i Andorra.

 

Darrerament, pel que fa a la vida i activitats del Club Esportiu Natació Balaguer, cal destacar que els seus directius han lluitat per aconseguir unificar esforços per tal d’impulsar la natació de base i de competició a la nostra ciutat i a tota la comarca. El nostre club obre les seves portes a tots els nens de la comarca i actualment tenim nedadors de Térmens, Camarasa, Gerb, Hostal Nou, Vallfogona, Montsonís, Algerri, Les Avellanes, La Ràpita, Bellcaire...

 

També cal remarcar que des de que els nostres nedadors poden entrenar tots els dies de la setmana, les seves marques personals no han deixat de millorar. També ha estat possible que any rere any augmenti en nombre de nedadors la nostra participació als Campionats Nacionals de Catalunya i Campionats d’Espanya, aconseguint uns brillants resultats.

 

L’any 2007 vam obrir una nova vessant dins de la natació, la natació adaptada per aquelles persones que pateixen d’algun tipus de discapacitat física i volen practicar aquest esport. El mateix any vam aconseguir participar en els Campionats de Catalunya, aconseguint diverses medalles, i l’any 2009 vam competir en els Campionats d’Espanya.

 

L’any 2008 vam començar la natació per a màsters, persones que ja treballen i que volen continuar practicant un esport, amb totes les dificultats que suposa compaginar els horaris amb la vida laboral i familiar. Aquest grup de persones també pot participar, si vol, en competicions oficials. De fet, ja hem anat a Campionats de Catalunya, a Campionats d’Espanya, i també a Campionats Europeus. En aquesta categoria també hem aconseguit medalles i comptem amb nedadors molt ben preparats.